Pages - Menu

dilluns, 11 d’abril del 2011

ESPORLES-ESCLOP-SANT ELM

Com acordàrem, en Jaume Busquets, Joan Ribas, Pinxo , el seu cunyat Eloy que d’ençà d’ahir ja no ens parla i jo, partírem del Passeig a les 7.30h per anar a Sant Elm. Volíem tocar amb els dits el que ja ens havien dit, “no fareu una passa en bici per allà” per allà, és la mola de s’Esclop, però som molt caparruts i encara parlàvem si el dia de la Travessa podríem anar per aquí i evitar fer mol d’asfalt, però ja vos ho podem dir, NO hi anirem per aquí.

Abans de partir, trobàrem en Castro i Biel que anaven a donar-se branca de bon matí, nosaltres partírem per la carretera xino-xano cap a la Granja on ens esperava en Pinxo, seguim pel Vall de Superna, enfilàrem cap a la Campaneta, Coll d’Estellencs direcció Boal de ses Serveres, sempre divertit i amb algún uyuyuy!! dura ascensió per les rampes que duen a la Coma den Vidal on berenàrem i estiràrem una mica i fins aquí bé. Més davant , cap a la mola de s’Esclop sabíem que hauríem de caminar una mica però no tant, a més volíem anar a la font des Quer i ens allunyàrem més del camí i per retornar-hi, ja ho podeu veure! una panxada amb la bici a l’esquena. A l’hora de baixar cap a ses Alquerioles ben igual, sense poder colcar ni un metre, més a més al poc que podíem colcar, triple foradada a la vegada. Seguim per avall caminant per les roques com a cabres, amb la bici al damunt i un sol de justícia.


Arribàrem a es Pas Gran on ens acabàrem el que ens quedava de menjar i a la Coma des Cellers un bon home ens va deixà omplir d’aigua de la Font els Camelbaks que ja estaven ben aferrats. Del pla de s’Evangèlica per la carretera d’Andratx a Estellencs anàrem uns 2 km fins el coll de sa Gramola. Eren les 14.00h i volíem anar a Sant Elm per la Trapa, les famílies ens esperaven a Sant Elm per dinar a les 14.30h, qüestió... –no hi som ni de conya!!!- Agafàrem com qui anar a la Trapa però ens desviàrem cap a s’Arracó per les Rotes de s’Hereu, així escurçar i fer els darrers kilòmetres per la carretera fins a Sant Elm.

Devers les 15,10h amb 63 kilòmetres rodats i molts a caminant arribàrem al lloc de trobada, on ens esperaven tots a taula per dinar i gaudir del que quedava de dia en bona companyia a la que s’afegiren en Corse i família i a les postres en Mara i família.

Salut i força a tots

Fotos cortesia den Jaume Busquets

al coll d'Estellencs

sa Coma den Vidal


s'Esclop al fons
la Mola de Planicia al fons
a la font des Quer

platja de Can Pruaga abaix
la taulada i la teca que ens esperava

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bona crónica i molt ben currada , Domés de lletgir-la ja m'he tornat cansar , sa veritat la volta va ser molt dura però amb bona companyia , quatre bocatas i per acabar un bon dinar el dia va ser un 10 i coses com aquestes s'han de repetir més sovint per molt que después nos tremolin les cames.
Saludos Jaume.Busquets

Mara ha dit...

Molt bona crònica i unes fotos super xules.

Segur que va esser una molt bona excursió, pero tambe vareu sofrir lo seu, les vostres cares ho deien tot, i aixo que quan jo vos vaig veure ja havieu omplit la panxa.

La veritat es que tenieu unes cares de cansats, i per no xerrar del cunyat d´en Pinxo, ...

M´hagues agradat poder venir, pero tenia compromisos de força mayor.

Ens hauriem de reunir tots els que ens hem apuntat a fer la Travessa per posarnos tots d´acord i fer propostes i sugerencies i aixi posarnos tots un poc al dia. Tambe podriem aprofitar per decidir un dia per fer la seguent sortida pre-travessa en el tram de Lluc que ens falta per investigar.
Quin dia vos va be per quedar?

Unknown ha dit...

Joder, quin destroy que vàreu fer!!! Estic content de que arribàssiu vius per dinar... s'Esclop és un poc radical a peu, i amb bici veig que pitjor... d'aqui un parell de dies el faré a les fosques i té collons de surtir un puta mostruo de darrera una roca. No sé, aquest lloc té algo que puteja un poc ;-)

Bonda!

Joan de la Cruz ha dit...

Hei al·lots!! primer vull aclarir el kilometratge de la volta, és del contador den Jaume que va baixà de Can Manent i deu haver uns Km de més.
Mara, deim un dia i hora per fer aquesta reunió i per la propera volta ens queda el cap de setmana 30-1 i 7-8 el 14-15 es massa aprop de la Travessa per aquest cap de setmana no poden venir en Pep i en Vicenç i el següent és Pascua.
Salut i força.

bielingo ha dit...

Pareix que vàreu patir un poc... No hi he anat per l'Esclop... però entre l'experiència d'en Vicenç a la UTST passada i la vostra... ufff...

Podriem quedar per fer la volta aquesta el cap de setmana del 30 d'abril i 1 de maig... més que res perquè no s'ens tiri el temps a sobre. I per la reunió, completament d'acord. Si voleu quedam "qualsevol" capvespre... entre les 20 i les 21h. A qualque bar amb unes birrilles??

Joan de la Cruz ha dit...

OK!! ja em va bé les propostes den Biel. Qué tal dimarts que ve 19 a les 20.00h per la reunió?.
Salut i força

bielingo ha dit...

Me va bé. Arribaré damunt les 20:15... però arribaré!!

Anònim ha dit...

No crec que per el dia 19 me vaigi molt bé la reunió, ja que siré un poquet enfora de Mallorca , però lo que desidigueu me pareixera bé.
Per cert que vos pareix aquest Diumenge fer s'esclop? jajajajajaja

Saludos Jaume Busquets.

Mara ha dit...

A jo hem va be fer la reunió dia 19, però si trobau, també podem fer la reunió el dia que quedem per fer la ruta de Lluc i a on hi ha millor lloc, que un bon berenar a ca´s Gallet.

Que trobau si concretam un dia que a tots ens vagui be per fer la pròxima sortida?
Que vos sembla dia 1 de Maig?

Anònim ha dit...

Mara, lo que has dit crec que sería lo millor per parlar del tema.
Proposta per diumenge día 16, que vos pareix fer una sortideta cap a S'Hermita de Valldemossa, Coll de Son Gallard, Singles de Son Rul.lan, Deyà, Valldemossa, sempre deixant un cotxe a Valldemossa,és part de sa travessa que també hauriem de investigar, crec que partiguent prestet no fariem tard, ja direu coses
Un saludo,

Jaume Busquets

bielingo ha dit...

També es bona opció Mara. Per jo, dia 1 ruta de lluc + gallet, OK!!

Mem si aconseguim un bon quòrum i ho podem confirmar.

Per aquest diumenge, que és dia 17, ho tenc complicat. Això si, sortir, he de sortir. Dissabte o diumenge horabaixa (si a qualqú li fa pla que me pegui un truc).

Salut ermassets i molta força per als Ultras!!

Joan de la Cruz ha dit...

Hei al·lots!! per jo també OK dia 1 Lluc i Gallet.
Aquest cap de setmana no puc sortir.
Salut i força

SORT I MOLTS D'ANIMS ALS DE L'UST

bielingo ha dit...

Ei compis.

A jo m'aniria millor per dissabte dia 30 Lluc + Gallet...