Pages - Menu

diumenge, 21 de setembre del 2008

Dia de sa Mobilitat

Ens feim sentir!


Està ben clar que als Mallorquins no ens estira molt això d'anar a protestar. No és novetat. Ens l'han de fer MOLT GROSSA perque passi el que va passar dissabte passat.

Així com a altres bandes d'Espanya, que a sa mínima que es govern se passa, surten al carrer, a nosaltres ens costa més. Pot ser per es nostre caràcter illenc, exposant durant els segles a ses inclemències de tots es que decidien fer una aturadeta i modificar-nos es nostre ritmet de vida, que no botam per poca cosa, i pot ser per mil altres motius. Però el que està clar és que si botam, botam amb motiu.

Aquesta vegada, es motiu ha estat que, res, han decidit tancar-nos els camins de Sa Ruta de Sa Pedra en Sec a tots es que anam amb btt. No han volgut solucionar possibles incompatibilitats entre propietaris, excursionistes d'apeu i ciclistes. S'han estitmat més prohibir. Per altra banda, al Consell-Govern, li va bé promocionar es dia de sa Mobilitat, i promocinar s'esport, i els mitjans de transport sostenibles i ecològis, però pareix que ens volen fent esport exactament on a ells els hi dona la gana, i ses coses no són així. Els hi va bé tenir una MALLORQUINA Campiona del Món de MTB 3 vegades -que possiblement hagi d'anar a entrenar a sa península- però no que circulem pels nostres camins.

Vos puc assegurar que els nostres comentaris vàren ser escoltats pels Consellers que vàren assistir a sa pedalada per dins el poble i també foren gran part de sa temàtica de conversa que vàren tenir amb els membres de s'Ajuntament just després de sa pedalada. Això és el més important de tot. Encara que es mitjans de comunicació hagin escrit el que hagin volgut. És igual. Sa cosa està en marxa.


Seguidament, vos pas es nostre comunicat, amb sa nostra opinió al respecte:



Dia de la Mobilitat



Salutacions a tots/es, els que, avui, dia 20 de septembre, Dia de la Mobilitat, heu vengut a fer una passejada pel poble amb nosaltres. Avui, l’Ajuntament d’Esporles i nosaltres, els Ermassets, volem donar suport a un mitjà de transport alternatiu, la bicicleta, que és net, silenciós, saludable i totalment ecològic.

A partir d’ara, ens servirà de gran ajuda per desplaçar-nos, poder aparcar les nostres bicicletes als pàrkings que tenim distribuïts a diferents llocs del poble, el que pensam que en potenciarà el seu ús i disminuirà, en certa manera, el trànsit dels vehícles a motor per dins el poble, que entre altres coses, compten amb molts de problemes d’aparcament.

És una gran iniciativa que no és feina d’un sol dia i que implica compromís amb el que pensam que és una forma de conviure dins el nostre poble, més saludable i que es veuria perfectament complementada amb un carril-bici que al manco cobrís la zona més transitada del poble.

Per altra banda, no entenem com un medi de transport completament integrat dins la nostra societat, que és net, silenciós, saludable i ecològic, pot tenir tants de problemes legals per circular per zones que no estiguin dins el casc urbà, posant per davant els interessos particulars, als generals, com serien, circular lliurement pels camins de la nostra illa.

Caldria que ens explicassin com unes inversions a la Ruta de la Pedra en Sec –tant elevades- no poder ser gaudides per a tots nosaltres, els ciclistes, que representam entorn a un 80% dels usuaris totals d’aquests camins; sempre entenent que la forma de gaudir-ho ha de ser amb respecte, tant als altres usuaris, cam a la Nostra Illa, la que ens ofereix uns paratges idonis per a la pràctica del nostre esport.

Tot i sapiguent que hi ha estudis científics que desmostren que una bicicleta erosiona menys que un cavall, els cavalls tenen pràcticament lliure circulació dins els nostres camins mentre que les bicicles tenen seriosos problemes per desplaçar-s’hi.

Ningú de nosaltres vol que ni els cavalls ni les bicicletes tenguin cap problema per circular per les nostres muntanyes, el que sí volem és per una vegada es faci ús del dret que tenim a la Presunció d’Inocència i que hi hagi el suficient control dins els camins com perque no paguem justos per pecadors.

Per acabar, volem donar el nostre agraïment a l’Ajuntament d’Esporles pel seu suport i esforç, per tal d’ajudar-nos a tots nosaltres a que aquest tema tengui una resolució satisfactòria per a tothom.

Gràcies a tots/es per venir i Molts d’anys!


S'excursió d'abans!

I direu: llegir comunicats i tot això queda molt bé. Però què més podem fer per demostrar que ens agrada anar pes nostres camins? Idò just abans, anar a fer una volta: Esporles-Son Dameto-Mirant de Mar-Branson-Port des Canonge i tornada per Volta des General o pujar per asfalt per retallar.

Va venir molta gent d'Esporles que era sa primera vegada que es juntava amb nosaltres i contens d'això, vos posam un parell de fotos seves... Adalt, en Pinxo li donava branca a sa 516


En Juanito, baixant fi per sa Branson

A en Pinxo Jr. li agrada baixar, i pujant no té molt de problema per fer-se un parell de centenars de metres amb sa roda aixecada adelantant gent...


I apart de gent d'Esporles nova, vàrem estar molt contents de rodar amb molta més gent de Mallorca que es va adherir a sa nostra protesta de sa mateixa manera que nosaltres ens juntarem a ses propostes que ells posin en marxa. MOLTES GRÀCES a sa gent que va venir de Llucmajor, d'Inca, a sa gent de SECTA MTB (Blando), a nes POFEROS (Pepe, eres un Crack), a nes TIRA-TIRA, a nes TOYS, a tots els Ermassets que no anau sempre amb bici però que aquest dia vos vàreu presentar per donar branca amb nosaltes,... i tots els altres que també estaveu amb nosaltres i per desgràcia no record...


Hi va haver bon rollo entre tots els grups que ens trobavem per allà, abans, durant i després de sa sortida. Aquí teniu es de Tira-Tira berenat un poc.

Després de sa volta i berenar, vàrem amollar es discurs. En Toni-Presi, venia cremat d'una excursió plena d'entrebancs i degut a això va donar branca amb més ganes.

A més d'un li preocupava el que esta sentint.

Després des discurs, tothom anava amb un poc més d'esperança. Per part dels que estavem montant es tinglado, vàrem pegar una alenada d'alliberament de conciència. Haviem fet el que s'havia de fer: Juntar gent i aprofitar que teniem els Consellers dins Esporles.





Pregunta per nota: es monocicles de muntanya, poden circular per sa Ruta de sa Pedra en Sec? O també erosionen massa?

Hi havia molta gent!

Molta!

En Pep i na Laura volien estirar es grup i esprintar a sa darrera curva


Es nins volien voltar més i anar per terra: delincuents!



En Pepe FZ, amb una beguda isotònica... És s'autor de totes ses fotos i qui ha facilitat que sa noticia estigui llesta avui, perque me va enviar tot es carroportal tot d'una! Gracias Pepe!!

Per acabar, una foto des Team Ermasset de sa Secció BTT, que fent un poc d'aquí i un poc d'allà, pens que, encara que no sigui sa persona més adequada per dir-ho, hem aconseguit un resultat més o manco positiu. D'esquerra a dreta, en Jaume, en Mara, en Biel (dret), en Miquel (rollo diva), en Vicenç (un servidor), en Bonnin, en Pep i a sa foto falta en Nando, que estava entrenant rollo Fiu-Fiu
Salut!

22 comentaris:

Unknown ha dit...

Gràcies a tots, al·lots!

Mos va fallar sa càmara, però lo damés, més o manco bé!

MIQUEL ANGEL LLOMPART AMELLER ha dit...

Estic realment orgullós de formar part d'aquest equip i ni que sigui adoptat, d'aquest poble!! Sou com he dit moltes vegades l'òstia!!!
Moltes gràcies a tots també de part meva!!

bielingo ha dit...

En Miquel (Fiu-Fiu-Fiu) "tirón burotell" ;P m'ha llevat les paraules del teclat... Estic molt orgullós de ser un ermasset i de sortir a rodar amb voltros cada setmana (sin mariconadas, ehhh... ;P).

Tal vegada no tenguem roba des club i siguem un poc cutres, però tenim un bon parell de c******.

Ahh... i sobre tot, sa més sincera enhorabona a nen Vicenç i a nen Toni (er Pressssi), que s'ho curren de lo lindo.

Unknown ha dit...

Ermassets Power ;-)

Nan ha dit...

Eeeeiii, per un dia que no vaig poder venir no m'heu de treure de s'equip.

Unknown ha dit...

Otia, perdona... Ja deia jo que faltaven Spicys!!!

Joan de la Cruz ha dit...

Molt Bones Ermassets!! enhorabona per la convocatòria, reivindicació i poder de mobilització de dissabte i en nom meu i els pinxo brothers, moltes gracies pel reconeixement que ens feies a la vostra pàgina i en un dia tant assenyalat com va esser dissabte.
Gracies, salut i bon rodar
p.d. sempre que podrem mirarem de afegir mos a les vostres sortides

Unknown ha dit...

Ei Joan, Benvingut a nes Blog! Esperam tornar-vos a veure! Ja se sap, quants més siguem, millor

Unknown ha dit...

Per cert, ses fotos de sa pàgina des Toys estàn molt bé. Pegau-lis una ullada!

http://toysteam.org/ruta.php?rutaId=426#DSC06444.JPG

Unknown ha dit...

Nando, te recoman que revisis sa notícia :-P

bielingo ha dit...

Bones Joan, benvingut. Com et vaig dir l'altre dia, si no hi ha res de nou cada dissabte sortim. Sempre intentam publicar a nes blog la ruta que farem i l'hora de sortida.

Fins aviat!!

P.S.: Per cert... que feim dissabte?? Idees??

Unknown ha dit...

Hmmmm... Jo crec que lo seu seria agafar una ruta on hi hagi bosc d'alzina, que és on menys fang s'hi posa, ja que avui he anat a passejar per Son Dometo i hi ha fang per un tubo...

Qualque idea?

Nan ha dit...

Podem anar per sa comuna de Bunyola i fer una volta llarga per alla que fa temps que no anam.

bielingo ha dit...

A mí també hem fa ganes anar per sa Comuna. Fa estona que no hi anam, i darrerament hem maxacat molt sa zona d'Esporles. Crec que ens podriem veure a les 9 a nes parking de sempre i una vegada allà ja decidim que feim.

MIQUEL ANGEL LLOMPART AMELLER ha dit...

Val podem anar i improvitzar una sortideta llarga per allà, no sé si vos fa ganes baixar per sa baixada des Castellet (però no sé si estarà massa banyat encara o que, perque deu patinar massa).

De totes formes comentar-vos que en Pere "Bunyola" tenia una sortida preparada per sa comuna que no hem fet mai (vaya usted a saber!!).

A mi per aquella zona me fa ganes tornar a fer aquella que sortirem al salt des freu anant per dins del bosc per on no hi havia ni camí.. la recordau?? ara deu ser preciós!!!

bielingo ha dit...

Mmmmmm... si que la record... Com diria en Mara... "Ja sent s'olor a terra banyada...".

Per jo ok. Quedam allà i anam improvisant.

Ermassets power!!

Unknown ha dit...

ok, vos diré com ho tenc,...

Per cert, Miquel, per lo de diumenge ok. Confirmat també en Pep Yeti

MIQUEL ANGEL LLOMPART AMELLER ha dit...

OK de conya!! Millor si no plou, així que farem la danza de la lluvia per tal que no caigui ni una gota...

Unknown ha dit...

Ei, en principi ho tenc bé... Més o manco, quina previsió d'horari feim?

Podem fer comptes d'estar per Esporles per dinar (13:30)?

Deis coses...

bielingo ha dit...

Doncs no tenc ni idea del timing previst. Si no record malament, en Miquel va comentar que vendria en Pere i que ens duria per una ruta nova... Si voleu quedam un poc més prest i així anam tranquils...

Unknown ha dit...

ok... Podem quedar a les 8 o també si li demanam a en Pere ho sabrem segur...

MIQUEL ANGEL LLOMPART AMELLER ha dit...

ei en pere mos proposarà sa ruta in situ, i ja calcularà s'hora però jo pens que és millor a les 8'30 allà per assegurar, així ni una cosa ni l'altre i miram d'ajustar-ho.jo hi seré a les 8'30 i parlaré amb en pere, ho dic perque ja no tendré accés a internet fins diumenge.si hi ha canvis ens trucam. bye